Pups


  • Duivense doodles pups worden geënt, ontwormt volgens de Europese richtlijnen (ESCCAP: European Scientific Counsel Companion Animal Parasites)
  • Onze pups worden als zij 6 weken oud zijn onderzocht door een erkend dierenarts
  • Onze pups worden gechipt en aangemeld bij de NDG (Stichting Nederlandse Databank Gezelschapsdieren)
  • Onze pups ontvangen een Europees Paspoort
  • Onze pups krijgen een officiële stamboom uitgegeven door de WALA (Worldwide Australian Labradoodle Association)


Onze werkwijze


Omdat wij een kleinschalige fokker zijn en slechts af en toe een nestje Australian Labradoodle pups verwachten schrijven wij in per nest. Wilt u geïnformeerd worden wanneer wij pups verwachten? U kunt zich hiervoor aanmelden voor onze vrijblijvende interesselijst via onze contactpagina.

 

Zodra wij pups verwachten informeren wij u hierover graag per email en sturen wij een vragenlijst naar u toe. Indien u na de nestaankondiging nog steeds interesse heeft in een van onze pups, kunt u dit aan ons kenbaar maken door de vragenlijst aan ons te retourneren. De nestaankondiging zal ook worden aangekondigd op onze website.

 

Wij vinden het van groot belang dat u goed heeft nagedacht over de aanschaf van een pup. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat u een geschikt thuis aan uw pup kunt bieden, uw (gezins)situatie past bij het houden van een hond en dat u ruim voldoende tijd, aandacht en liefde voor uw pup beschikbaar hebt! De vragen in onze vragenlijst zullen hierover gaan.

 

Na de nestaankondiging selecteren wij op basis van de vragenlijsten een aantal geïnteresseerden en nodigen u graag uit voor een persoonlijk kennismakingsgesprek. Als er van beiden kanten een klik is, plaatsen wij u op onze definitieve inschrijflijst voor het nest. Wij vragen u om dan een aanbetaling te doen, waarna de inschrijving definitief is.


De voorpret kan dan alvast beginnen, want U komt dan in aanmerking voor 1 van onze lieve pups!Pups geboren!


Zodra de pups geboren zijn informeren wij u hierover.

Gedurende de nestperiode houden wij u meerdere keren per week op de hoogte over de ontwikkelingen van de pups door middel van foto's en video's. Wij doen er alles aan om hoogwaardige professionele liefdevolle zorg aan moeder en haar pups te verlenen.

Nestperiode


Tijdens de nestperiode maken wij een eerste start met de socialisatie van onze pups. De eerste 4 weken verblijven de pups samen met hun moeder in de werpkist op een rustige plek in huis. Hierdoor kunnen zij de rust krijgen die zij nodig hebben om te groeien en ontwikkelen, maar maken zij de dagelijkse huiselijke geluiden en bezigheden op gepaste afstand mee. Na de eerste periode waarbij de visuele en auditieve zintuigen van de pups zich steeds meer ontwikkelen (oogjes en oortjes gaan open als de pups ongeveer 14 dagen oud zijn) en zij minder afhankelijk worden van hun moeder, stellen wij onze pups gedoseerd bloot aan verschillende prikkels. Het opdoen van verschillende sociale ervaringen, kennismaken met verrijkende materialen en buitenspelen in onze achtertuin zijn daar onder andere onderdelen van. Wij doen er alles aan om onze pups een goede start te geven!


Tijdens de nestperiode nodigen wij u vanaf de pupleeftijd van circa 5 - 6 weken uit om kennis te komen maken met de pups. Wij vinden de match tussen de pup en zijn/haar koper ontzettend belangrijk! Wij wijzen de pups, zoveel mogelijk in overleg, aan u toe. Uiteraard kunt u specifieke wensen aan ons kenbaar maken. Op basis van eigen ervaring weten wij dat de observaties van de Fokker een zeer betrouwbaar beeld geven van de verschillende pups in het nest. Om dit beeld compleet te maken laten wij onze pups in de 6e of 7e week testen door een gedragsdeskundige. Op basis van alle informatie maken wij de definitieve match.


Wettelijk gezien mogen pups vanaf 7 weken van hun moeder worden gescheiden. Wij kiezen ervoor om de pups minimaal 8 weken bij hun moeder en nestgenootjes te laten, omdat zij nog veel van elkaar leren. Door de pups iets meer tijd te geven in het nest draagt dit juist extra bij aan hun ontwikkeling om uit te groeien tot een stabiele hond. Wij bepalen per nest wat het geschikte moment is om de pups te laten verhuizen naar hun nieuwe thuis. Dit is immers maatwerk. Wij streven ernaar om de pups tussen de 8 - 9 weken te laten verhuizen. Wij geven onze pups een mooi puppypakket mee inclusief een nestknuffel zodat zij een goede start kunnen maken bij hun nieuwe eigenaren.


Omdat wij het welzijn van onze pups heel erg belangrijk vinden ontvangt u tijdens de nestperiode alle benodigde informatie om een fijne start met uw pup te kunnen maken. Ook na de verhuizing zijn wij voor u beschikbaar voor vragen en knelpunten. Wij staan graag voor u en uw pup klaar!